Wszytko o pączkach
Przepisy:
Składniki na pączki:
- 500 g mąki pszennej - około 3 szklanki
- 1 szklanka ciepłego mleka - 250 ml
- 4 żółtka średnich jajek
- 40 g cukru - około 3 pełne łyżki
- 25 g świeżych drożdży lub 7 g drożdży suchych
- 1/4 kostki masła - 50 g
- szczypta soli
- 2 łyżki spirytusu lub rumu - można pominąć
- 1 litr oleju lub smalcu do smażenia pączków
przepis Aniagotuje.pl
- 1 szklanka (250 ml) mleka
- 50 g świeżych drożdży (lub 14 g suszonych)
- 3 łyżki cukru
- 500 g mąki pszennej (np. luksusowej, tortowej)
- szczypta soli
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 1 jajko
- 4 żółtka
- 4 łyżki stołowe masła (40 - 50 g), roztopionego i ostudzonego
< li>2 łyżki spirytusu
przpis kwestiasmaku.com
Darmowy hosting zapewnia PRV.PL